logo-green1

Ayurvedisk Yogamassasje

YOGA massasje

Ayurvedisk Yogamassasje

Ayurvedisk Yogamassasje er en dyptgående og kraftfull behandlingsmetode som løser opp spenninger i musklene og frigjør blokkert energi i hele kroppen. Massasje, stretching og pust kombineres, noe som balanserer kroppen og hjelper den til å gjenskape sin naturlige tilstand av helse og vitalitet. Stretchingen gjør at prosessen går dypere enn ved kun massasje.

Den har sin opprinnelse i Ayurveda og Yoga, begge er urgamle indiske vitenskaper som fokuserer på viktigheten av å se på helheten av mennesket for å holde seg frisk og i balanse.

Hele kroppen behandles alltid og terapeuten bruker hender, føtter og sin kroppstyngde. Behandlingen utføres på en madrass på gulvet og det benyttes sesamolje, en olje som er bra for alle kroppstyper og spesielt for personer i «kalde land». Det utføres oppvarming og tøyning for hver kroppsdel, og avsluttes med en indisk hode-/ansiktsmassasje, etterfulgt av dyp avspenning og hvile.

Disse teknikkene bidrar til å åpne kroppen, eliminere ledd- og muskelspenninger og til å korrigere kroppens positur og vitalitet. Fokus på pust og klientens egen grensesetting og tilstedeværelse er nøkkelord, og klienten og terapeuten er i samspill under behandlingen. Noen liker å kalle det «lazy mans yoga».

Det anbefales ikke å spise et stort måltid rett før massasjen og man bør sette av litt tid etterpå.